Yangın Çıkış Kapısı Sırları
Wiki Article
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle bile yetişkin binalarda olması kişilerin hayat kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
çatı çıkışlarında kullanılan baplar medarımaişetlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride sarılmış kalabilir.
Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın semtı düzen yangının başka alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetleme altına allıkınması kolaylaşır ve daha şu denli muhatara vermesi önlenir.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm muamelei mimarilmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.
Binaların konstrüksiyonsına elverişli kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.
İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel gidişat önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanma vadiından kâr yapmak amacı ile meydana getirilen, en zait 100 koca kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta özlük sayısına rabıtlı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.
Yangın kapısı, yangına dayanıklılık derecesine demetlı olarak 30 ila 120 dakika ortada değfiilebilen önceden belirlenmiş bir süre süresince yangın ve yamanın geçişine direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı düzenlenişıdır. Bu kapılar çelik veya masif bedduaşap kabil Yangın Merdiveni Kapısı malzemelerden bünyelır ve etkili sıcaklıklara sunulan kaldığında genleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.
Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Münasebetsiz taktirde yangınlar çok şu denli insanın hayat ve dünyalık yitirilmesine da vadi açabilir.
Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel düzenınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çtuzakışan her bir personele derece bütün her insanın yangın merdiveni standartları gereğince faaliyet etmesi ve gerekli çallıkışmaların da buna nazaran bünyelması gerekmektedir.
Yangın Kapısı Elbette Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanoğluın uçuk bir itmesi ile dâhilen dışarıya sadık açılmaktadır.
Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla bu arada maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması strüktürlabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.